Salland

Chips testen

Salland Engineering International ontwerpt hardware en software, waardoor fabrikanten onder meer hun chips voor bijvoorbeeld mobiele telefoons, airbags en pacemakers sneller, beter en efficiënter kunnen testen.

 

‘Mensen motiveren is mijn geboren afwijking’

Paul van Ulsen is directeur en eigenaar van Salland Engineering. Salland Engineering zorgt ervoor dat fabrikanten hun chips sneller, beter en efficiënter kunnen testen. Dat klinkt veel mensen niet echt boeiend in de oren. Waarom is het wel leuk?
Paul van Ulsen: “Wij zijn hier met de laatste technologische ontwikkelingen bezig, die pas over 2-3 jaar in consumentenproducten zitten. Bijna elke Nederlander heeft een of meerdere producten in huis waarmee Salland wat te maken heeft gehad. Of het nou een bluetooth-product, radio, airbag in de auto is of de mobiele telefoon; er zit altijd wel een chip in die is getest door automatiseringssoftware van Salland Engineering. We mogen best trots zijn dat een “bedrijfje” uit Zwolle die rol vervult.“Persoonlijk ligt mijn taak op het leggen van verbindingen en het bedenken van creatieve toepassingen voor klanten. Ik moet de kansen zien en met oplossingen komen. Mijn voordeel is dat ik een technische achtergrond heb. Veel klanten zien me in het begin toch vooral als een verkoper. Maar als ik dan een paar vragen stel, blijk ik toch veel van de materie te weten. Dat verwachten ze niet, maar het zorgt er wel voor dat ik me gemakkelijk in de klant kan verplaatsen.”

Er is geen mobiele telefoon, bluetooth-product of radio meer te vinden die niet getest is door automatiseringssoftware van Salland Engineering.

Je bent net terug uit Azië na een zakenreis van een week. Wat is in zo’n periode moeilijker: je gezin alleen achter laten of je bedrijf?
(Laat even een stilte vallen) “Lastig, maar toch mijn gezin. Mijn bedrijf kan ik inmiddels prima een tijdje achterlaten. Ik heb hier goede mensen zitten. Al moet ik toegeven dat ik dat nu beter kan, dan een paar jaar geleden. “Wat thuis betreft is het een beetje schipperen. Ik probeer mijn buitenlandse reizen zo te plannen dat ik niet te lang van huis ben. Dat betekent dat mijn trips heel intensief zijn. Ik stel de programma’s zo samen dat ik van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat afspraken heb. Tussendoor is er niet veel tijd contact met thuis te hebben. Mijn buitenlandse reizen gebruik ik vooral om zo veel mogelijk relaties te onderhouden.Maar daarnaast geniet ik ook van de andere culturen en gewoonten. Voor mij geen McDonalds in het buitenland, ik probeer graag het lokale eten.”

In de hal van je bedrijf hangen foto’s van uitstapjes met het bedrijf. Is dat de manier om je medewerkers gemotiveerd te houden?
“Voor een deel. Het is vooral belangrijk het werk en de omgeving voor de mensen interessant te houden. Qua personeel zijn wij sinds vorig jaar intensief bezig met sociale innovatie. We hebben bijvoorbeeld het Salland Engineering Leerhuis opgezet. Met alle afdelingen gaan we een leertraject in om te kijken of we meer uit de mensen kunnen halen.

We proberen wat los te maken om zo de gewenste onbekende talenten binnen het bedrijf naar boven te halen.

Als eigenaar/directeur draag je de verantwoordelijkheid dat je personeel zijn hypotheek kan betalen en kan eten. Lig je daar wel eens wakker van?
“Nee. Ik ben een goede slaper. Per jaar lig ik hooguit een of twee keer wakker van het bedrijf. Ik kan mijn werk moeilijk los laten, neem het mee naar huis. Maar mijn nachtrust leidt er niet onder.”

Je hebt een zware baan, werkt veel en hebt een grote verantwoordelijkheid. Zou je een van je kinderen aanraden ondernemer/directeur te worden?
“Ik heb drie kinderen, waarvan zeker één het goed zou kunnen en willen. Een ander niet, die zegt geregeld: ‘papa is altijd aan het werk’. Maar voor mij is het ook niet belangrijk of ze directeur worden. Als ze maar iets doen wat ze leuk vinden en waar ze passie voor hebben. Gelukkig doen ze dat. Ik zie bij alledrie een enorme gedrevenheid. Dat zit in hun DNA. Ze barsten van de ambitie. Daar geniet ik van.“Mijn kinderen heb ik altijd gemotiveerd en gestimuleerd. Zoals ik dat eigenlijk bij alle mensen doe. Noem het een aangeboren afwijking, maar ik vind het zonde als mensen niet alles uit hun mogelijkheden halen. Als ik zie dat mensen of organisaties zijn ingeslapen. Ik vraag me dan af: waarom doe je dit werk nog? Het schort in die bedrijven aan het geven van feedback. Coaching is essentieel om tot een goede prestatie te komen. Je moet elkaar helpen, stimuleren. Geen topsporter haalt zonder coach een medaille.

“Ook binnen mijn bedrijf heb ik mensen die hun werk wel goed vinden zo, en weinig ambitie tonen. Met hen gaan we zeker aan de slag."

"Maar als ze echt niet willen, moet je ze ook niet verder pushen. Ze zijn onderdeel van het systeem: je hebt kartrekkers en mensen die meelopen. Als die mensen echter niet meer met plezier werken, zoeken we intern of extern ander, passend werk voor ze.”

PPM Oost investeert in Salland Engineering. Welke droom moet mede door dat geld voor jou uitkomen?
“Het geld van PPM Oost geeft ons de mogelijkheid door te groeien: buy and built. We kunnen acquisities doen en kleine bedrijven overnemen die ons sterker maken. Wij zijn in onze branche een wereldspeler, doen zaken met heel grote bedrijven. Om dat niveau vast te houden, is een bepaalde omvang vereist.“Die groei geeft ons ook de mogelijkheid intern op menselijk niveau te groeien. Er komen meer managementfuncties, waardoor ambitieuze mensen in onze organisatie kunnen doorgroeien. Mensen worden daardoor happy in hun werk en kunnen hun talenten beter benutten. Als dat lukt en we zijn als bedrijf gezond, is mijn droom uitgekomen.”

Neem voor meer informatie over deze participatie contact op met:

ir. T.J. Paffen (Tom)
sectormanager
06 28 87 60 88