Maakindustrie

PPM Oost optimaliseert de mogelijkheden van de regionale bedrijvigheid binnen de innovatieve maakindustrie. Het uitbouwen van de positie van regionale bedrijven, vraagt om de aanwezigheid van durfkapitaal én een nadrukkelijke kennisinfrastructuur. Het verbinden van kennisinstellingen als universiteiten en hogescholen aan bedrijven, is nodig om innovatie te stimuleren en te faciliteren. Diverse intermediaire partijen en een belangrijke speler als Oost NV zetten zich hier actief voor in. Wij verzilveren regionale kansen in de maakindustrie.

Bruggenbouwer

De rol van bruggenbouwer naar de markt is PPM Oost op het lijf geschreven. Door een actief commissarissenbeleid, focus op waardecreatie en toegang tot de wereld van het geld, helpt PPM Oost ondernemers in de regio hun kansen optimaal te benutten. Dit zorgt voor een enorme stimulans van de bedrijvigheid. Het versterken van de regionale economie geeft daarnaast ook veel maatschappelijk rendement in de vorm van onder meer werkgelegenheid en opleidingskansen.

De maakindustrie

PPM Oost besteedt bijzondere aandacht aan de topsectoren Agro-Food, Life Sciences, High Tech en Energie. We zien echter ook regionale kansen binnen de maakindustrie. Daarom heeft PPM Oost ook deelnemingen in de maakindustrie, evenals in de andere topsectoren van Gelderland en Overijssel. De maakindustrie maakt kort gezegd producten met machines. Deze industrie investeert 60 miljard euro in de andere topsectoren en is dus van vitaal belang voor Nederland. In Oost-Nederland vertegenwoordigt ze 11% van de totale bedrijvigheid, goed voor ruim 170.000 banen. De financiering van de maakindustrie is daarom van evident belang voor onze regio. De hiervoor benodigde fondsen zijn blijvend nodig om de maakindustrie vernieuwend en springlevend te houden, zodat deze industrie de concurrentie voor blijft. Liefst revolverende fondsen, want dan blijft het geld ook voor de toekomst beschikbaar.

PPM Oost

De uitdaging zit in het leggen van dwarsverbanden in de regio met de initiatieven die er al zijn. Fondsontwikkeling is daarnaast nationaal en regionaal volop in ontwikkeling. Dit geeft kansen voor innovatieve ondernemingen in elke groeifase. De bedrijven in Oost-Nederland kunnen, mede door de aanwezigheid van kennisinstellingen, uitgroeien tot belangrijke spelers voor de regio en ver daarbuiten. In combinatie met de mogelijkheid tot financiering in een vroege fase die PPM Oost specifiek biedt, is dit een uitstekend uitgangspunt voor jonge, innovatieve bedrijven. Het PPM Oost sectorteam 'Maakindustrie' fungeert als partner in ontwikkeling en financiering van deze opkomende en bloeiende sectoren.

Bekijk onze portfolio in de sector Maakindustrie

Contactpersonen sectorteam

maakindustrieatppmoost [dot] nl

P.J.H. Mooren MSc (Pieter)
investment analist
pieter [dot] moorenatppmoost [dot] nl

Pieter is aan de Technische Universiteit in Eindhoven afgestudeerd als Bedrijfskundig ingenieur, met als afstudeerrichting “Entrepreneurial Finance”. Na de succesvolle afronding van zijn afstudeerstage binnen PPM Oost, is Pieter medio 2011 in dienst getreden als analist.

drs. B.H.G.M. Willems (Ron)
senior investment manager
ron [dot] willemsatppmoost [dot] nl

Ron heeft ervaring als zelfstandig ondernemer en is vervolgens actief geweest in verschillende management- en adviesfuncties op het gebied van strategie en management. Hij is afgestudeerd in organisatiepsychologie en bedrijfskunde. In 1996 is hij bij de GOM in dienst gekomen.
 

 

E.J. Geelhoed (Eileen)
teamassistent
eileen [dot] geelhoedatppmoost [dot] nl

Eileen heeft na zeven jaar bankwezen een switch gemaakt naar het secretariële vak. Na Rijnconsult was ze een decennium werkzaam bij Syntens. Via diverse afdelingen binnen Oost NV en PPM Oost versterkt ze als teamassistent de sector Maakindustrie sinds augustus 2014.