Investeerders

PPM Oost investeert in kansrijke, innovatieve jonge bedrijven in de sectoren Agro-Food, Life Sciences, High Tech, Cleantech & Energy en de Maakindustrie in Oost-Nederland. We investeren daarnaast graag in nieuwe relaties met investeerders die eveneens actief zijn in de topsectoren in Overijssel en Gelderland.

PPM Oost investeert

Investeren doen we als PPM Oost op eigen kracht, maar steeds vaker ook in een investeerders-syndicaat in nauwe samenwerking met andere investeerders. Wanneer we een participatie financieren vanuit bijvoorbeeld ons 'Innovatie- en Investeringsfonds Gelderland' (IIG) is het zelfs een vereiste dat ook private mede-investeerders meefinancieren. Uiteraard beheren we naast IIG ook een groeiend aantal andere revolverende fondsen. We treden dan op als fondsmanager.

Mede-investeerders gezocht

We zoeken kapitaalverschaffers. Investeerders die bereid zijn veelbelovende Gelderse en Overijsselse MKB-ondernemingen renderend te laten groeien met hun risicokapitaal. Dit aandelenkapitaal kunnen we desgewenst aanvullen met een achtergestelde lening. We spreiden het risico in deze samenwerking met investeerders, ook in het 'due diligence'-traject. Daarnaast bundelen we onze kennis en krachten voor optimaal rendement. Onze ervaring is dat samenwerkende investeerders een hogere toegevoegde waarde leveren voor het bedrijf waarin ze participeren. Dit betekent uiteindelijk dus ook een hoger rendement.

Zie hier enkele voorbeelden van onze huidige participaties.

Hoger risicoprofiel

In haar investeringsbeleid streeft PPM Oost naar vergelijkbare rendementen met die van andere participatiemaatschappijen. We zijn in de regel echter bereid hiervoor een hoger risicoprofiel te accepteren.

Contact

We komen graag met u in contact als u een particuliere investeerder, een private equity fonds, een Technopartnerfonds of een participatiemaatschappij bent. In een kennismakingsgesprek praten we graag met u over waar uw investeringsinteresse ligt en onder welke condities u wilt investeren.

We nemen graag contact met u op als we een interessante business case hebben ontvangen die overeenkomt met uw investeringsinteresse. We willen ook de mogelijkheden onderzoeken of wij een rol kunnen vervullen als medefinancier van interessante ondernemingsplannen die ú in behandeling heeft in de regio Oost-Nederland.

Interesse

Wanneer u met ons in contact wilt komen, aarzel niet ons te mailen of te bellen. U kunt uw interesse ook aangeven via het contactformulier op deze site. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. PPM Oost ziet graag een vruchtbare samenwerking met u als investeerder!