Innovatie

PPM Oost beoordeelt of uw (bestaande of startende) bedrijf voldoende innovatief is. De criteria hiervoor zijn onder meer of uw bedrijf een nieuw product of een nieuwe markt ontwikkelt danwel of uw bedrijf voorop loopt in de sector.

Incidenteel doen we ook MBO's/MBI's, bedrijfsopvolging en herstructureringen.De focus in onze portefeuille ligt echter op vernieuwende, jonge, groeiende bedrijven in Oost-Nederland. PPM Oost investeert met bedragen van € 100.000 tot € 2.500.000 in innovatieve bedrijven, die zich in de volgende ontwikkelingsfasen bevinden:

Start-up

Financiering voor productontwikkeling en initiële marketingactiviteiten. Dit kan alleen via specifieke regionale innovatiefondsen.

Vroege fase

Financiering van innovatieve ondernemingen die hun productontwikkeling gereed hebben en kapitaal zoeken voor marktintroductie en commercialisering.

Expansie

Financiering voor groei en uitbreiding van productiecapaciteit en verdere markt- of productontwikkeling.

Management-buy-in en management-buy-out

Financiering van bedrijfsovernames, bijvoorbeeld opvolging in familiebedrijven.

Turnaround

Financiering van een reorganisatie om bestaande bedrijven te behouden of het rendement van een onderneming te verbeteren. Ook bij herstructureringen, waarbij na een faillissement is doorgestart.

Wilt u meer weten over de spelregels van PPM Oost, klik dan naar hoe werken we.